Τι είναι η μαγειρική αμμωνία που θέλουν τα κουλουράκια σου;

Μπορεί να μην τη συναντάς εύκολα σε κάποια συνταγή, όμως είναι ένα από τα βασικά συστατικά, αν μη τι άλλο, για τα πασχαλινά σου κουλουράκια. Η χαρακτηριστική τους μυρωδιά άλλωστε οφείλεται εν μέρη και στην αμμωνία.

Η μαγειρική αμμωνία είναι ένα συστατικό σε σκόνη, που έχει παρόμοια δράση με το baking powder και χρησιμοποιείται για να φουσκώσουν οι ζύμες σε γλυκά και ψωμιά. Αν πάλι αισθάνεσαι πως η μυρωδιά της σου είναι απωθητική, μπορείς φυσικά να την αντικαταστήσεις με μαγειρική σόδα, λιώνοντάς της με τον ίδιο τρόπο στο υγρό σου υλικό.

Plus tip: Η μαγειρική αμμωνία έχει πολύ καλή καθαριστική δράση τόσο στην κουζίνα όσο και στα έπιπλα ή τα χαλιά σου. Κράτησε λοιπόν το σακουλάκι που πήρες για τα κουλουράκια και χρησιμοποίησε αμμωνία διαλυμμένη σε νερό για να καθαρίσεις λεκέδες σε υφάσματα, αλλά και το φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας σου.

[ΔΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΕΔΩ]

Read More

And More