Τι ψωμί να χρησιμοποιήσεις για κάθε σου σάντουιτς

Το σάντουιτς! Ο πιο γρήγορος τρόπος να απολαύσεις τόσα πολλά υλικά σε μια μπουκιά. Μάθαμε πως το όνομά του το χρωστάει σε μια πόλη της Αγγλίας και πιο συγκεκριμένα από τον John Montagu, Κόμη του Σάντουιτς που ήθελε να έχει κάτι γρήγορο για φαγητό, που να μπορεί να το απολαμβάνει χωρίς μαχαιροπήρουνα και με το ένα χέρι ελεύθερο ώστε να παίζει… ζάρια!! Αρκετά όμως με την ιστορία. Το σάντουιτς έχει πολλές παραλλαγές και αμέτρητες επιλογές. Πώς όμως να επιλέξεις το ψωμί – τη βάση του δηλαδή – σωστά ανάλογα με τα υλικά του;

Να μερικές επιλογές: 

Τοστ – το κλασικό ψωμί του τοστ είναι κατάλληλο για ένα απλό σάντουιτς με αλλαντικό και τυρό κόμμένο σε φέτες και ίσως κάποιο βραστό αυγό και μια σαλάτα/αλοιφή. Μεγάλο πλεονέκτημα; μια ακόμη φέτα του τοστ στο ενδιάμεσο θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις δύο “σετ” υλικών στο ίδιο σάντουιτς. Για παράδειγμα το τυρί με το αλλαντικό στο ένα μέρος και το βραστό κοτόπουλο με τη μουστάρδα στο άλλο.

Χωριάτικο – σε πιο ελληνικές επιλογές το χωριάτικο ή ακόμη καλύτερα το ζυμωτό (με ποζύμι ίσως) έχει μάθει να κάνει καλή παρέα με ελαιόλαδο, ρίγανη, ντομάτα και φέτα. Τι θα έλεγες και για ένα σαγανάκι κεφαλογραβιέρας μαζί με τα άλλα υλικά;

Μπαγκέτα – η μπαγκέτα είναι ιδανική για ελαφριά, απαλά τυριά και πιο εκλεπτισμένες γεύσεις, ακριβώς γιατί είναι κι αυτή ελαφριά και αφράτη. Δοκίμασε καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα και αγγουράκι ή κάποιο γαλλικό κατσικίσιο τυρί με φιλέτο μοσχαριού ψητό και ίσως μουστάρδα Dijon.

Μπριος – το γλυκό ψωμάκι που μοιάζει ίσως λίγο και με το τσουρέκι, είναι ένα κι ένα για να το γεμίσεις με μια ομελέτα (απλή, ίσως με καμια πιπεριά) ή με ζαμπόν και τυρί (θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με ένα κρουασάν με τυρί και ζαμπόν, ταιριάζοντας τέλεια τη γλυκιά γεύση). Δοκίμασε επίσης τυρί κρέμα, μαρμελάδα και φρούτα για πιο breakfast επιλογή.

Read More

And More