Τηγανιτά αυγά με σκόρδο και σουμάκ

7 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λιβανέζικο πιάτο με άρωμα σκόρδου και πικάντικη γεύση

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • ½ κ. γλυκού σουμάκ
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
  • Κόψε το τσίλι σε λεπτές ροδέλες και το σκόρδο σε πολύ ψιλές φέτες.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το τσίλι και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρει χρώμα το σκόρδο.
  • Μετάφερε τα υλικά σε ένα πιάτο και διατήρησέ το.
  • Σπάσε τα αυγά στο τηγάνι, αλάτισέ τα και τηγάνισέ τα μέχρι να γίνει τραγανό το ασπράδι και και να είναι μελάτος ο κρόκος, για περίπου δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε τα αυγά με το σκόρδο και το τσίλι και πασπάλισέ τα με το σουμάκ.

Tip


Read More

And More