Τηγανίτες με τριμμένη πατάτα και cheddar

1 ώρα 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά hash browns με λιωμένο τυρί και θυμάρι

Συστατικά

  • 2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
  • 170 gr cheddar τριμμένο
  • 1 κ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις τριμμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και άφησέ τες για μία ώρα.
  • Σούρωσε καλά τις πατάτες και πίεσέ τες στο σουρωτήρι, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  • Ανακάτεψε τις πατάτες με το τριμμένο cheddar, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Με ένα δοσομετρητή μέτρησε μισό φλιτζάνι για κάθε τηγανίτα και βάλε στο τηγάνι τέσσερις τηγανίτες τη φορά.
  • Με μια σπάτουλα πίεσε κάθε τηγανίτα, ώστε να γίνει flat και ψήσε για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε τις τηγανίτες από το τηγάνι, άφησέ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλατοπιπέρωσέ τες
  • Επανάλαβε τη διαδικασία στο τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα και το βούτυρο.

Read More

And More