Αρωματικό τηγανιτό κουνουπίδι στο γουόκ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό stir fry με λαχανικά και άρωμα τζίντζερ

Συστατικά

  • 1 κουνουπίδι κομμένα σε φουντίτσες
  • 4 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 φέτες φρέσκος τζίντζερ
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες
  • 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ. σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 κ. σούπας σόγια σος
  • 1/4 κ. γλυκού ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Τοποθέτησε στο ταψί τις φουντίτσες κουνουπιδιού με δύο κουταλιές ηλιέλαιο και αλατοπίπερο και ψήσε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντάς το στα 15 λεπτά.
  • Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το τζίντζερ για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το κουνουπίδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρισέ τα για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και το μπούκοβο, το σησαμέλαιο, το κρασί, τη σόγια σος και τη ζάχαρη.
  • Ανακάτεψε έντονα τα υλικά για ένα λεπτό και σέρβιρε με ρύζι ατμού.

Read More

And More