Τηγανιτό πεπόνι με σος αναρής

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα πιάτο που θυμίζει ανατολή! Επηρεασμένο σαφώς από την ασιατική κουζίνα, αλλά με καρδιά από ελληνικό καλλοκαίρι. Παναρισμένα κομμάτια πεπόνι σε μια σος από γάλα και αναρή. Το λευκό, γεμάτο κυπριακό τυράκι… Ζουμερά απολαυστικό!

Συστατικά

  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά χτυπημένα σε ελάχιστο νεράκι
  • 1 μπολάκι panko (γιαπωνέζικη φρυγανιά που θα βρεις σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)
  • Αλάτι
  • 4-5 φέτες πεπόνι κομμένα σε όσο το δυνατό ισομεγέθη κυβάκια
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για την κρέμα: 300 γρ. φρέσκια αναρή (κυρπιακό τυρί. Αν δεν βρεις διάλεξε ξινοτύρι Ίου)
  • 160 γρ. φρέσκο γάλα
  • Mix Πιπεριών

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε το πεπόνι, αλάτισε ελαφρά και άφησε στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα. Δεν θέλουμε να παγώσει…
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα υλικά για το πανάρισμα. Σε ένα μπολ βάλε το αλεύρι, στο άλλο το panko και στο τρίτο το αλεύρι
  • Με πολύ γρήγορες κινήσεις πέρασε τα κομματάκια από το αυγό, μετά από το αλεύρι και τέλος από το panko
  • Ρίξε μέσα στο λάδι που έχει κάψει και τηγάνισε να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Δεν θέλει πολύ ώρα στο λάδι, παρά μερικά δευτερόλεπτα. Άφησε σε χερτί κουζίνας να στραγγίξουν
  • Μέχρι να κρυώσουν ελαφρά τα κομμάτια πεπόνι, χτύπησε στο μπλέντερ το γάλα με την αναρή και το πιπέρι να πάρεις μια φίνα κρέμα
  • Σέρβιρε μαζί με το παναρισμένο πεπόνι

Tip


Read More

And More