Ποιο κομμάτι από το χοιρινό είναι κατάλληλο για κάθε συνταγή;

Κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά στο ψυγείο με τα κρέατα αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα…

Ποιο κομμάτι από το νόστιμο χοιρινό είναι καλύτερο για μαγείρεμα; Τι να επιλέξεις για κιμά και τι για να φτιάξεις εκείνο το ρολο “λουκούμι” με τυριά; Τα καλύτερα κομμάτια είναι εκείνα που έχουν και το λιγότερο λίπος. Και αυτά είναι το μπούτι, η νεφραμιά και ο λαιμός. Το μπούτι λοιπόν θα γίνει πάρα πολύ ωραίο κοντοσούβλι για εσένα που λατρεύεις τα ψητά ή κομμένο σε μερίδες και μαγειρεμένο στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσει. 

Η νεφραμιά είναι στην ουσία το στρογγυλό καθαρό κομμάτι κρέας της μπριζόλας, αλλά και το σημείο από το οποίο βγαίνει το ψαρονέφρι. Είναι το πιο μαλακό κομμάτι του χοιρινού και θα σε ανταμείψει σε μια συνταγή ρολό γεμιστό με ό, τι μπορείς να φανταστείς.

Αν πάλι θέλεις να πιο ζουμερές μπριζόλες, τότε η καλύτερη επιλογή σου είναι μπριζόλες από το λαιμό. Είναι πιο μεγάλες και πολύ τρυφερές. Θα γίνουν “λιώμα” και πολύ πιο νόστιμες αν ετοιμάσεις μια μαρινάρα από κρασί, πιπεριές και κρεμμύδι.

Όταν πάλι επιλέξεις κρέας για κιμά, αν θέλεις κιμά από χοιρινό, προτίμησε ώμο, σπάλα ή κοιλιά που είναι και πιο λιπαρά.

Βρες συνταγές για χοιρινό εδώ

Read More

And More