Τιραμισού

5
Mερίδες

Λατρεύεις το τιραμισού αλλά φοβάσαι τις θερμίδες του; Όχι πια! Δοκίμασε αυτή την ελαφριά εκοδχή του.
θερμίδες:260

Συστατικά

  • Για το σιρόπι espresso:
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκοι στιγμιαίο espresso
  • 2 κουταλιές της σούπας Kahlua (λικέρ αρωματισμένο)
  • Για την κρέμα:
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 1 συσκευασία τυρί μασκαρπόνε
  • 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 2 κουταλιές της σούπας Kahlua
  •  
  • Υπόλοιπα συστατικά:
  • 24 μπισκότα για τιραμισού (σαβουαγιάρ)
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
  • 200 γραμμ. γλυκόπικρη σοκολάτα, τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα espresso:
  • Ανακάτεψε τα πρώτα 3 υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και άφησέ τα μέχρι να πάρουν βράση.
  • Μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε από τη θερμότητα και ανακάτεψε, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας λικέρ.
  • Άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
  •  
  • Για την κρέμα:
  • Ανακάτεψε με ένα μίξερ τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε 1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας λικέρ και ανακάτεψε πολύ καλά.
  •  
  • Κόψε στη μέση τα σαβουαγιάρ και κάλυψε με τα μισά την επιφάνεια ενός ταψιού.
  • Χύσε το μισό σιρόπι εσπρέσο πάνω από τα μπισκότα.
  • Και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα μισά μπισκότα και ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι.
  • Πασπάλισε ομοιόμορφα με 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κακάο και σοκολάτα.
  • Κάλυψε και βάλε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164