Tiramisu! Συνταγή από Ιταλό Σεφ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Για να είσαι σίγουρη πως μια συνταγή θα έχει 100% επιτυχία, πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό! Έτσι σκεφτήκαμε κι εμείς και ζητήσαμε τη συνταγή για το παραδοσιακό τιραμισού, από τον Ιταλό Σεφ Pasquale Lembo, σεφ στο εστιατόριο Mare e Monti στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Α! Σημείωσε πως τη δοκιμάσαμε από τον ίδιο πριν σου τη συστήσουμε…

Συστατικά

  • 1 κιλό τυρί μασκαρπόνε
  • 10 αυγά / μόνο τους κρόκους
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml λικέρ Amaretto
  • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 500 ml καφέ εσπρέσσο
  • 150 γρ κακάο
  • 150 γρ ζάχαρη για τον καφέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ.
  • Χτυπήστε τα για λίγο όλα μαζί.
  • Ετοιμάστε τον καφέ εσπρέσσο χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή και προσθέστε τα 150γρ ζάχαρης.
  • Μουσκέψτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και στρώστε τα μισά σε ένα πυρέξ.
  • Απλώστε μια στρώση κρέμας.
  • Από πάνω στρώστε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ κι απλώστε τη δεύτερη στρώση κρέμας.
  • Αφήστε το Tiramisu στο ψυγείο για 5 ώρες και πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε με κακάο.

Tip


Read More

And More