Το μυστικό για να διατηρήσεις φρέσκια την πράσινη σαλάτα σου!

Πόσες φορές σου έχει τύχει να κόψεις πράσινη σαλάτα και την επόμενη μέρα αφού την έχεις βάλει στο ψυγείο είναι να έχει μαραθεί και να μην τρώγεται; Ιδού λοιπόν ένα μυστικό για να γλιτώσεις κόπο και χρόνο και να έχεις φρέσκια σαλάτα για πολλές μέρες. Κόψε τα πράσινα λαχανικά σου (μαρούλι, λόλα, κόκκινο μαρούλι, σπανάκι, ρόκα κλπ) με το χέρι. Κράτησε όσο θέλεις στην άκρη για να φτιάξεις τη σαλάτα της ημέρας. Βάλε την υπόλοιπη σαλάτα χωρίς dressing, αλάτι ή λάδι σε ένα μπολ. Βάλε πάνω από τη σαλάτα ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τύλιξε το μπολ με διαφανή μεμβράνη (όπως στη φωτογραφία). Το χαρτί θα απορροφά την υγρασία διατηρώντας τα λαχανικά σου φρέσκα. Προσοχή όμως! Εάν θέλεις να έχεις από πριν έτοιμη σαλάτα μη βάλεις το dressing αλλά φύλαξέ το χωριστά μέσα στο ψυγείο και ανακάτεψέ τα την ώρα που θα τα σερβίρεις.

Read More

And More