Το παγωτό φέρνει την ευτυχία! Μυστικά για να πετύχεις βελούδινη υφή…

Κι όμως μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου, με τα δικά σου αγαπημένα υλικά και να είναι το καλύτερο παγωτό ever…
Δύο τρία πράγματα που πρέπει να προσέξεις:

1. Ναι η παγωτομηχανή κάνει το παγωτό πιο αφράτο! Μπορεί όμως να μην έχεις χώρο (στην κουζίνα), διάθεση (για ένα ακόμη gadget που πιάνει χώρο), χρήματα να την αποκτήσεις. Άκου τι μπορείς να κάνεις! Φρόντισε να παγώνεις το παγωτό σε ρηχά και μεγάλα μπόλ. Μπόλις λοιπόν παγώσει, το βγάζεις από την κατάψυξη, το σπάς σε κομμάτια και το χτυπάς σε με έναν επεξεργαστή τροφίμων. Θα γίνει πολύ αφράτο. 

2. Αφού έχει πήξει και παγώσει ιδανικά το παγωτό πρέπει να αποθηκευτεί με σωστό τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Μην στοκάρεις τόνους παγωτού σε μεγάλα μπολ. Προσπάθησε να το βάζεις σε παραλληλόγραμμα, σχετικά ρηχά μπολ. Έτσι το βάρος δεν θα πιέζει το παγωτό στον πάτο του μπολ, κάνοντάς το σκληρό σαν πάγο. Δοκίμασε επίσης να σκεπάσεις την επιφάνειά του με μια μεμβράνη για να μην πιάσει κρυσταλλάκια.

3. Είναι παγωμένο, αλλά δεν είναι για πάντα. Το σπιτικό παγωτό μένει στο ψυγείο σου αναλλοίωτο για μια εβδομάδα το πολύ. Στη συνέχεια η γεύση του εξασθενεί… Άλλωστε δεν το φτιάχνεις για να μείνει, αλλά για να το φας! 

Τώρα βρες συνταγές για παγωτό και ξεκίνα. Το καλοκαίρι είναι ακόμη πολύ νεό… Δες συνταγές εδώ

Read More

And More