Toasties με ποικιλία μανιταριών

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμί με βαλεριάνα και μανιτάρια

Συστατικά

  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες ψωμί με προζύμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 350 gr ποικιλία μανιταριών
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ. σούπας λευκό κρασί
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • ½ κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. βαλεριάνα
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τηγάνισε τις φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσίσουν για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε το ψωμί σε μια πιατέλα και τρίψε πάνω σε κάθε φέτα τη σκελίδα με το σκόρδο, ώστε να αρωματιστούν.
  • Με ένα μαχαίρι, κάνε μικρές σχισμές στην επιφάνεια του ψωμιού.
  • Σκούπισε με χαρτί το τηγάνι και ρίξε τρεις κουταλιές βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τσιγάρισε, ανακατεύοντας τακτικά για έξι με οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Πρόσθεσε το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, για τρία με πέντε λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη βαλεριάνα με το χυμό λεμονιού, αλάτι και ελάχιστο λάδι.
  • Μοίρασε το μείγμα μανιταριών στο φρυγανισμένο ψωμί και έπειτα τοποθέτησε από πάνω τη βαλεριάνα και πασπάλισε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Read More

And More