Tomato Soup με κρουτόν και τριμμένη φέτα

1 Ώρα και 10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γεμάτη βελούδινη γεύση, υπέροχη υφή και πολλά αρώματα. Η ντομάτα αυτή την εποχή έχει ωριμάσει και εμείς της… δίνουμε τη θέση που της αξίζει. Στη σουπιέρα! Απλή συνταγή για μια χορταστική σούπα που σερβίρεται με πικάντικη φέτα και τραγανά κρουτόν.

Θερμίδες 194

Συστατικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. τοματοπελτέ
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 1.2 λίτρα ζεστό ζωμό λαχανικών (2 κύβοι λαχανικών σε ανάλογη ποσότητα νερό αρκούν)
  • 4 κ.σ. κρουτόν
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις ντομάτες από το κοτσάνι, ξέπλυνε και κόψε στα τέσσερα. Στη συνέχεια αφαίρεσε τυχόν σκληρά κομμάτια από κάθε κομμάτι
  • Καθάρισε το κρεμμύδι και το καρότο και κόψε σε μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε και το σέλερι σε περίπου ανάλογα κομμάτια
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πρόσθεσε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σόταρε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τον πελτέ και ανακάτεψε καλά να “κοκκινίσεις” τα λαχανικά σου. Ρίξε και τις ντομάτες μέσα τη ζάχαρη και μπόλικο πιπέρι
  • Κόψε τα φύλλα δάφνης σε 3-4 κομμάτια να βγάλουν το άρωμά τους και πρόσθεσέ τα επίσης στο τηγάνι.
  • Άσε τις ντομάτες να σιγοψηθούν ώσπου να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Φρόντιζε ώσπου να γίνουν να ανακινείς το σκεύος καλά
  • Σιγά, σιγά πρόσθεσε το ζωμό καυτό, ανακατεύοντας καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας
  • Αύξησε τη θερμοκρασία στο δυνατό ώσπου να πάρει όλη η σούπα μια βράση, σκέπασε με το καπάκι χαμήλωσε και άφησε να σιγοβράσει για 20 λεπτάκια
  • Κατέβασε από τη φωτιά, αφαίρεσε τα φύλλα δάφνης και πέρασε τη σούπα από μπλέντερ να γίνει μια ωραία βελουτέ
  • Γύρισε και πάλι την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα, ζέστανε για λίγα λεπτά. Δοκίμασε και πρόσθεσε ζάχαρη, πιπέρι ή αλάτι αν χρειαστεί
  • Σέρβιρε μοιράζοντας στα πιάτα με 1 κ.σ. κρουτόν και λίγη από την τριμμένη φέτα σε κάθε ένα

Tip

Πάγωσε την σούπα αφού την πολτοποιήσεις (χωρίς τη φέτα και τα κρουτόν) σε ρηχά δοχεία στην κατάψυξη. Μπορείς να την ετοιμάζεις έτσι στα γρήγορα όποτε την πεθυμήσεις

Read More

And More