Τοματόσουπα με μπέικον κοτόπουλου

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τα λαχανικά συναντούν το τραγανό μπέικον και δημιουργούν τον απόλυτο γευστικό συνδυασμό.

Θερμίδες: 224/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 φέτες μπέικον κοτόπουλου, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1+1/2κ. σούπας πολτός ντομάτας
  • 1κ. σούπας αλεύρι
  • 4φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 800γρ. κονκασέ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το μπέϊκον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να γίνετε τραγανό και καφέ (περίπου 5-8 λεπτά).
  • Πρόσθεσε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 5-10 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ αρωματικά και τρυφερά.
  • Πρόσθεσε τον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε για λίγα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για περίπου ένα λεπτό.
  • Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το κονκασέ, το ζωμό, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης στην κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν για 30 λεπτά.
  • Σέρβιρε τη σούπα σε 4 πιάτα.

Read More

And More