Τόνος με ελιές, φασόλια και dressing λεμόνι-μουστάρδα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Φασόλια, τόνος και ελιές είναι από μόνα τους μια μοναδική πρόταση για σαλάτα. Αν τώρα ο διαιτολόγος εξηγεί πως αυτός ο συνδυασμός με λίγο λεμόνι θα προσφέρει ω4, μονοαόρεστα λιπαρά, φυτοσοιστρογόνα και βιταμίνη C, δηλαδή ένα γερό boost στο μεταβολισμό σου, τότε δεν έχεις παρά να βρεις τη συνταγή. Την έχουμε εδώ…

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι (στραγγισμένο από το λάδι του)
  • 1 φλιτζάνι λευκά φασόλια
  • 10-15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 5-6 φυλλαράκια μαϊντανό
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα φασόλια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ
  • Βάλε τα φασόλια σε νερό να βράσουν και να μαλακώσουν για 20′ λεπτά. Στράγγιξε και κράτησε ¼ του φλιτζανιού από το νερό
  • Στράγγιξε τον τόνο και ρίξε το ψάρι θρυμματίζοντας το σε μια μεγάλη σαλατιέρα
  • Πρόσθεσε τα φασόλια και τις ελιές και ανακάτεψε
  • Σε ένα μπολ ή μπλέντερ βάλε το λεμόνι, το λάδι, το νερό που κράτησε από τα φασόλια, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Χτύπησε να γίνουν ένα ομοιόμορφο dressing και περίχυσε τη σαλάτα σου
  • Πασπάλισε με το μαϊντανό και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More