Τορτίγιες με τραγανό κοτόπουλο και αβοκάντο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αγαπημένες τορτίγιες με πεντανόστιμο κοτόπουλο και δροσιστικό αβοκάντο.

Συστατικά

  • 2 αβοκάντο
  • 8 φύλλα τορτίγιας
  • 1 λεμόνι στυμμένο σε χυμό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ML κόκκινο κρασί
  • 4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 8 μικρά κοτοπουλάκια
  • 280 ML γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ προσθέτεις τα 4 μικρά κοτοπουλάκια μαζί με τα 280 ML γάλα και τα 100 γρ. αλεύρι. Μόλις ανακατέψεις, τα αφήνεις για 30 λεπτά.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κόκκινο κρασί και τα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
  • Μετά από 30 λεπτά, μαρινάρεις τα κοτοπουλάκια με το μείγμα του δεύτερου μπολ.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο ηλιέλαιο. Μόλις βράσει, τηγανίζεις τα μαριναρισμένα κοτοπουλάκια, μέχρι να ροδίσουν.
  • Παράλληλα, σε μία πιατέλα τοποθετείς τα φύλλα τορτίγιας. Μόλις, τα κοτοπουλάκια είναι έτοιμα, τοποθετείς ένα σε κάθε τορτίγια.
  • Μέσα σε κάθε τορτίγια, ρίχνεις την πάπρικα, την κανέλα.
  • Προσθέτεις, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
  • Αλατίζεις και απολαμβάνεις.

Read More

And More