Τραγανοί ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμοι ντοματοκεφτέδες με δροσερό γιαούρτι.

Συστατικά

  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα κομμένη σε ροδέλες
  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 15 φύλλα βασιλικού
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  • Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Μόλις περάσει η ώρα, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει.
  • Παράλληλα, πλάθεις το μείγμα με τα χεράκια (και τα γαντάκια σου) σε μπαλάκια.
  • Τηγανίζεις τους κεφτέδες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μόλις ψηθούν, τους μεταφέρεις σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Τα αφήνεις εκεί για 3 λεπτά.
  • Σερβίρεις με δροσερό γιαούρτι για συνοδευτικό.

Tip

Χρησιμοποίησε γιαούρτι για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση

Read More

And More