Τραγανός σολομός με μαϊντανολασάτα

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο μάγειρας του νέου πρωινού του Mega, Ανδρέας Λαγός σερβίρει μια εύκολη και γευστική συνταγή για ψάρι και σαλάτα από δροσιστικό μαϊντανό. Σερβίρεται με μια απολαυστική σάλτσα από λεμόνι, μέλι και τζίντζερ.
Από την εκπομπή του Mega, “Mega με μία”!

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα περίπου)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Για τη σαλάτα: 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κ.σ σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
  • Για τη σάλτσα: Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τα φιλέτα. Σε ένα τηγάνι καλά ζεσταμένο ψήνουμε τα φιλέτα από την πλευρά της πέτσας για 2-3 λεπτά, μέχρι τα γίνει τραγανή.
  • Στη συνέχεια γυρίζουμε τα φιλέτα με μια σπάτουλα, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 2′ λεπτά αναλόγως με το ψήσιμο που θέλουμε να κάνουμε.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα βαζάκι και χτυπάμε δυνατά.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα, τοποθετούμε από ένα φιλέτο σολομού σε κάθε πιάτο, περιχύνουμε με την σάλτσα, αποφεύγοντας το ίδιο το ψάρι για να παραμείνει τραγανό, λεμόνι κομμένο στα τέσσερα και σερβίρουμε.

Tip

Ο σεφ προτείνει να χρησιμοποιήσεις όποιο φιλέτο ψαριού σου αρέσει περισσότερο, αν ο σολομός δεν είναι στις προτιμήσεις σου.

Read More

And More