Tropical σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά

2 ώρες 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και πιπεριά ψητά σε σάλτσα μπάρμπεκιου

Συστατικά

  • 2/3 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2/3 φλ. σάλτσα teriyaki
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  • 2 φλ. φρέσκος ανανάς σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
  • 1 κρεμμύδι σε καρέ
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με τη σάλτσα teriyaki, το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Αφαίρεσε μισό φλιτζάνι από το μείγμα και άφησέ το στο ψυγείο για το ψήσιμο.
  • Σε ένα μεγάλο πλαστικό σακουλάκι που κλείνει, ρίξε το κοτόπουλο σε κύβους και την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Κλείσε το σακουλάκι, ανακίνησέ το για να ανακατευτεί το κοτόπουλο και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστεί.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την σακούλα και πέρασέ το από σουβλάκια, βάζοντας ανάμεσα σε κάθε κομμάτι έναν κύβο ανανά, ένα καρέ κρεμμυδιού και ένα πιπεριάς.
  • Με ένα πινέλο άλειψε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
  • Αλατοποιπέρωσε τα σουβλάκια, τοποθέτησέ τα στη σχάρα του ταψιού και ψήσε για στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάλε τα σουβλάκια, άλειψέ τα με την σάλτσα που είχες κρατήσει στο ψυγείο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Read More

And More