Τρυφερά καλαμαράκια ψημένα στο τηγάνι

Τρυφερά καλαμαράκια ψημένα στο τηγάνι | tlife.gr
Εύκολη
2 μερίδες
20 λεπτά

Λαχταριστά ψητά καλαμαράκια με σκόρδο και μαϊντανό

Συστατικά
  • 230 gr μικρά καλαμάρια καθαρισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Καθάρισε καλά τα καλαμαράκια σε τρεχούμενο νερό και χώρισε τα πλοκάμια από τα σώματα.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σκόρδο με τον μαϊντανό και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα καλαμαράκια, σώματα και πλοκάμια, και ανακάτεψέ τα ελαφρώς για δύο λεπτά το πολύ.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και μετάφερέ τα στο μπολ με το μείγμα σκόρδου και μαϊντανού.
  • Ακακάτεψε καλά, ώστε να μοιραστούν τα μυρωδικά πάνω στα καλαμαράκια και αλάτισέ τα.
  • Σέρβιρε με μερικές έξτρα σταγόνες ελαιόλαδου.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ