Τυρένιοι λουκουμάδες

2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λιωμένη φέτα και έμενταλ δεμένα σε αφράτη ζύμη λουκουμά. Είναι το μείγμα για το πιο νόστιμο ορεκτικό!

Συστατικά

  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό)
  • ½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι)
  • 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα (Κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
  • Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει
  • Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά
  • Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι – που βρέχεις συχνά σε νερό – ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα
  • Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού

Tip


Read More

And More