Τυρόπιτα με πιπεριές

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ανατρεπτική τυρόπιτα με άρωμα κόκκινης πιπεριάς και ντομάτας θα δώσει άλλο νόημα στο τραπέζι σου! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 750 γρ. γάλα
  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  • 750 γρ. τυρί φέτα τρίμμα
  • μισό κιλό κόκκινες πιπεριές
  • 5-6 ντομάτες
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • λίγο γάλα για το άλειμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι και το γάλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτευέ τα μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρέμα.
  • Μόλις το σιμιγδάλι κρυώσει, χτύπα τα αυγά και ρίξ’ τα μέσα ανακατεύοντας.
  • Πρόσθεσε το τυρί και λίγο πιπέρι και ανακάτεψε. 
  • Τηγάνισε ελαφρά τις πιπεριές, βγάλε τους σπόρους και κόψ’ τες σε κομματάκια.
  • Ανάμιξε τις πιπεριές με την κρέμα.
  • Σόταρε στο βούτυρο τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.
  • Βουτύρωσε ένα ταψί και στρώσε τα μισά φύλλα απαλά, βουτυρώνοντας το καθένα με βούρτσα. 
  • Άπλωσε το μείγμα του τυριού στα φύλλα και βάλε από πάνω τις ντομάτες.
  • Βουτύρωσε ένα ένα και τα υπόλοιπα φύλλα και κάλυψε την πίτα.
  • Βρέξε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και τα πάνω και τα κάτω φύλλα.

Tip


Read More

And More