Τζατζίκι

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το παραδοσιακό τζατζίκι θέλει καλό γιαούρτι και προετοιμασία αποβραδίς. Κατά τα άλλα είναι τόσο απλό να το φτιάξεις!

Συστατικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμμένο
  • μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από το προηγούμενο βράδυ: Βάλε το γιαούρτι σε σουρωτήρι και μέσα σε πιάτο και άφησέ το όλο το βράδυ να στραγγίσει από τα ζουμιά του.
  • Ξύσε τα αγγουράκια, αλάτισέ τα ελαφρά και άφησέ τα σε σουρωτήρι όλο το βράδυ να στραγγίσουν από τα ζουμιά τους.
  • Την επόμενη μέρα: Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αγγούρι, το γιαούρτι, τον άνιθο, το σκόρδο, το δυόσμο, το ξύδι, το λάδι να ενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε αλάτι και λίγη πάπρικα.
  • Δοκίμασε το τζατζίκι στο αλάτι και πρόσθεσε αν χρειάζεται άλλο.
  • Βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρεις.
  • Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο το τζατζίκι σου πριν το σερβίρεις.

Tip

Το πόσο καυτερό θα γίνει το τζατζίκι σου εξαρτάται από το πόσο σκόρδο θα βάλεις. Αφαίρεσε ή πρόσθεσε σκόρδο ανάλογα με τα γούστα σου!

Read More

And More