Βακαλάος πλακί

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια κλασική συνταγή για όσους δεν είναι φίλοι με τη σκορδαλιά! Μπορεί να θέλεις να τιμήσεις τη μέρα με μπακαλιάρο, αλλά να αδυνατείς να δοκιμάσεις σκορδαλιά. Η συνταγή για μπακαλιάρο πλακί είναι η ιδανική επιλογή!

Συστατικά

  • 1 κιλό βακαλάος
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4-5 κρεμμύδια μεγάλα
  • 15-20 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Κόκκινο πιπέρι, Πιπέρι Καγιέν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τον βακαλάο σε κομμάτια. Φρόντισε τα πιο λεπτά να είναι μεγαλύτερα, ενώ τα παχύτερα πιο μικρά για να ξαλμυριστούν στον ίδιο χρόνο
  • Βάλε στο νερό από την περασμένη μέρα και φρόντισε να αλλάξεις το νερό δύο με τρεις φορές
  • Άπλωσε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Κόψε και τις πατάτες σε φετούλες και άπλωσε πάνω από το ψάρι
  • Κάνε το ίδιο με τα κρεμμύδια, το σκορδάκι και τέλος βάλε εδώ κι εκεί τα φυλλαράκια δάφνης
  • Πασπάλισε με το κόκκινο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και άπλωσε το μαϊντανό. Πάνω από όλα τα υλικά σου ρίξε την τριμμένη ντομάτα
  • Τέλος περίχυσε με μπόλικο λάδι και ζεστό νερό. Βάλε στο φούρνο στους 180oC για 1ώρα  να ψηθεί το ψάρει και να μαλακώσουν τα λαχανικά

Tip


Read More

And More