Βασιλόπιτα με σοκολάτα

1h 40'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σου αρέσει τόσο πολύ η σοκολάτα που δεν θέλεις να την αποχωριστείς ούτε την Πρωτοχρονιά; Μήπως θέλεις μια ιδιαίτερη βασιλόπιτα φέτος; Ο Στέλιος Παρλιάρος σου προτείνει!

Συστατικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα (γεμάτο)
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτο)
  • 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 2
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164