Βελουτέ κουνουπιδιού με μπαχαρικά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κρεμώδης και αρωματική σούπα κουνουπιδιού με ανατολίτικα μπαχαρικά και ψημένα κάσιους

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια καρότα λεπτοκομμένα
  • 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 4 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κ. γλυκού κόλιανδρος
  • 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 1/4 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 φλ. γάλα καρύδας
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ψημένα κάσιους ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρισε το κρεμμύδι με 1/4 κουταλιού αλάτι για περίπου εννιά λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι κομμένα σε μικρές φουντίτσες μαζί με το ζωμό, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το κύμινο και το υπόλοιπο αλάτι και δυνάμωσε πάλι τη φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε ξανά τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15 λεπτά.
  • Με το ραβδομπλέντερ λιώσε εντελώς τα υλικά στην κατσαρόλα με η σούπα να γίνει λεία.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και αλατοπίπερο και άφησε τη σούπα να ζεσταθεί ξανά.
  • Σέρβιρε γαρνίροντας με τα ψημένα κάσιους, μερικές σταγόνες λάδι, μποούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More