Βελουτέ μανιταρόσουπα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες που θα σε συναρπάσει.

Θερμίδες: 200/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. σούπας μαργαρίνη (κομμένα σε 4 κομμάτια)
  • 800γρ. μανιτάρια κομμένα
  • Αλάτι για τη γεύση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 120γρ. ψητές πατάτες λεπτοκομμένες
  • 3φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1+1/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1/4γλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το ένα κομμάτι μαργαρίνη.
  • Ρίξε το 1/3 των μανιταριών και σόταρε για 5 λεπτά.
  • Ρίξε αλατοπίπερο και μετέφερε τα μανιτάρια σε ένα μπολ.
  • Κάνε το ίδιο άλλες δύο φορές (με τα άλλα δύο κομμάτια μαργαρίνη και τα υπόλοιπα μανιτάρια).
  • Αφού τελείωσες με τα μανιτάρια, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το τελευταίο κομμάτι από τη μαργαρίνη, το ξηρό κρεμμύδι και 2κ. σούπας από το φρέσκο κρεμμύδι και σόταρε για 7 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα ξανά τα μανιτάρια, τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών κι ένα φλιτζάνι νερό και βράσε για 10 λεπτά.
  • Χρησιμοποίησε ένα ραβδομπλέντερ ή ένα μίξερ και λιώσε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
  • Μέσα στο ίδιο μείγμα ρίξε το γάλα, 1/2φλ. νερό και αλάτι και σιγόβρασε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Αν θέλεις ρίξε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια που περίσσεψαν και γιαούρτι.

Read More

And More