Βελουτέ σούπα κουνουπιδιού

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ζεστή βελουτέ σούπα με γεύση κουνουπιδιού.

Συστατικά

  • 1 kg κουνουπίδι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό
  • 400 ml γάλα
  • 1 κ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψιλοκόβεις το κουνουπίδι και τοποθετείς το μισό σε ένα ταψί. Ρίχνεις λίγο λάδι από πάνω και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις το υπόλοιπο κουνουπίδι και το νερό, το γάλα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το σκόρδο.
  • Σιγοβράζεις με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
  • Αφαιρείς το κουνουπίδι από το φούρνο και το προσθέτεις στη σούπα.
  • Απομακρύνεις την κατσαρόλα από το μάτι και λιώνεις τα υλικά μέχρι να πάρουν τη μορφή σούπας.
  • Σερβίρεται ζεστή.

Read More

And More