Βελουτέ σούπα με ανθότυρο και καλαμπόκι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια διαφορετική σούπα από αυτές που έχεις απολαύσει.

Θερμίδες: 257/ μερίδα

Συστατικά

  • 1/2κ. γλυκού λάδι
  • 1/3φλ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3+1/2φλ. καλαμπόκι, μόνο οι σπόροι
  • 170γρ. πατάτες, κομμένες σε μπουκιές
  • 5φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 2κ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. γιαούρτι
  • Αλατοπίπερο
  • 6κ. σούπας ανθότυρο θρυμματισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το λάδι και σόταρε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε το καλαμπόκι, τις πατάτες, το γάλα, το ζωμό και το κόλιανδρο και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία στη μέση και σκέπασε την κατσαρόλα.
  • Άφησε τα υλικά να βράσουν για 30 – 35 λεπτά.
  • Λιώσε τα υλικά της σούπας με ένα ραβδομπλέντερ ή σε ένα μίξερ.
  • Βάλε ξανά τη σούπα στην κατσαρόλα, ρίξε το γιαούρτι και αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
  • Μοίρασε τη σούπα σε 6 πιάτα και ρίξε από πάνω το ανθότυρο, κρεμμυδάκια και καλαμπόκι.

Read More

And More