Βιολογικό Κοκοράκι Μάνης

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν “κυνηγάτε” το μεγαλείο τόσο στην Ιστορία, όσο και…στη γεύση…το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ προτείνει να δοκιμάστε τα ολοκαίνουρια – απολαυστικά πιάτα που βασισμένα στον τόπο καταγωγής του εστιατορίου, τη Μάνη.
ΜΑΝΗΜΑΝΗ Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη – Ακρόπολη

Συστατικά

  • 1 βιολογικό κοκοράκι Μάνης
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 1 stick celery
  • 1 μαραθόριζα
  • 50gr σταφίδες
  • 100ml κρασί Moscato
  • 500gr κριθαράκι μέτριο
  • 100gr αρακά
  • Λίγη μυζήθρα
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβουμε το κοκοράκι σε 4 μερίδες.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τον κόκορα αφού πρώτα τον έχουμε αλατοπιπερώσει.
  • Βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά (καρότο, πράσο, Σέλερο, σκόρδο, μαραθόριζα) κομμένη σε σχήμα ζαριού.
  • Σβήνουμε με κρασί Moscato, τις σταφίδες και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το ζωμό με το κοκοράκι και τον βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τον αρακά και το κριθαράκι.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μυζήθρα.

Tip

Μπορούμε να του δώσουμε spicy γεύση, πουδράροντας τον κόκορα με μπαχαρικά (κύμινο, μπαχάρι, κάρυ, πάπρικα, κλπ)

Read More

And More