Χειροποίητα και τραγανά κριτσίνια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Χειροποίητα κριτσίνια. Και τα snacks μόλις απογειώθηκαν!

Συστατικά

  • 1 κιλό ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ‏βούτυρο
  • 3 ‏αυγά
  • 200 γρ. ‏φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. του γλυκού ‏αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού ‏ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια με ‏μαγιά νωπή
  • 3 φλιτζάνια ‏ηλιέλαιο
  • ‏Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι με γάλα, λιώνεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνεις το αλεύρι και δημιουργείς μία τρύπα στο κέντρο.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι, ανακατεύεις πολύ καλά το το μείγμα στο κατσαρολάκι με το ηλιέλαιο.
  • Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
  • Ρίχνεις λίγο αλάτι και αρχίζεις να ζυμώνεις πολύ καλά.
  • Παίρνεις λίγη – λίγη τη ζύμη και αρχίζεις να σχηματίζεις μακρόστενα μπαστουνάκια.
  • Τοποθετείς τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλείφεις το κάθε μπαστουνάκι με το ασπράδι των αυγών και, αν θες, προσθέτεις λίγο σουσάμι.
  • Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
  • Σερβίρονται τραγανά.

Read More

And More