Χειροποίητη μουστάρδα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

για τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης (και όχι μόνο)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 3/4 φλιτζάνι ξηρή μουστάρδα σε σκόνη
  • 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
  • 1/8 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • 1/8 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύεις το νερό, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο, τον κουρκουμά και την πάπρικα. Βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά.
  • Προσθέτεις το ξύδι στο παραπάνω μείγμα και συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να αποκτήσει τη “δεμένη” υφή της μουστάρδας που ξέρουμε. Βράζεις, δηλαδή, για 7 – 10 λεπτά.
  • Την τοποθετείς σε ένα μπολάκι και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

And More