Χοιρινά μπριζολάκια με κρεμώδη σάλτσα μυρωδικών

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Φιλεταρισμένα μπριζολάκια σε σάλτσα με άρωμα λεμόνι και ρίγανη

Συστατικά

Για τις μπριζόλες:

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 λεμόνι χυμός
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
  • Πλύνε και στέγνωσε πολύ καλά τα μπριζολάκια και πέρασέ τα από το μείγμα αλευριού.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Βγάλε τα μπριζολάκια και διατήρησέ τα ζεστά σε μια πιατέλα.
  • Ξαναβάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και το αλεύρι και σιγά-σιγά το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στύψε το λεμόνι, πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ξαναβάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι.
  • Περίχυσέ τα με τη σάλτσα και σιγόβρασε τα υλικά μαζί για τέσσερα λεπτά πριν σερβίρεις.

Read More

And More