Χοιρινή Μπριζόλα με ζεστή πολίτικη σαλάτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Όταν η παραδοσιακή κουζίνα, συνάντησε τη σύγχρονη μαγειρική… Ο Σεφ του εστιατορίου Αίγλη στο Ζάππειο, Μάκης Κοντοκώστας μας εμπιστεύεται μια εκλεκτή συνταγή. Χοιρινή μπριζόλα με συνοδεία ζεστής σαλάτας από λάχανο και καρότο! 

Συστατικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού των 250γρ η κάθε μία
  • 300γρ λάχανο λευκό
  • 100γρ καρότο
  • 20γρ σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml μηλόξυδο
  • 40 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 ml ζωμό κότας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λαδώνουμε και αλαατοπιπερώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο γκρίλ για 20 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το λάχανο και τα καρότα και τα κόβουμε λεπτά
  • Σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτουμε και το ζωμό
  • Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το λάχανο και το καρότο, το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες μαζί με τη βραστή σαλάτα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164