Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H Σεφ Νόη Ιωαννίδου ετοιμάζει μία από τις αγαπημένες χειμερινές συνταγές της Τατιάνας Στεφανίδου. Χοιρινό με κυδώνια και ξερά δαμάσκηνα. Συνταγή από την εκπομπή “Μίλα”! 

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό
  • 4 κυδώνια
  • Το χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 16 ξερά δαμάσκηνα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μπουκέτ γαρνί (δεμάτι με διάφορα αρωματικά που δίνει άρωμα στο φαγητό)
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κρέας σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια και σόταρε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκέυος, θωρακίζοντάς το καλά από όλες τις πλευρές. Κράτησε στην άκρη ζεστά
  • Κόψε τις άκρες από κάθε κυδώνι και βάζοντας το να καθήσει στο κομμένο κομμάτι καθάρισε από τη φλούδα. Κόψε σε τέσσερα με οκτώ κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος
  • Κράτησε τα κουκούτσια του κυδωνιού σε ένα πουγγί από τούλι που θα βάλεις στο φαγητό σου για να δέσεις τη σάλτσα του.
  • Σόταρε και τα κυδώνια να ροδίσουν για μερικά λεπτά
  • Βάλε σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να σοταριστεί. Πρόσθεσε και τα κομμάτια το κρέας, σοτάροντας για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε το αλεύρι, ανακινώντας να πάει παντού. Τέλος, ρίξε λίγο νεράκι
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το χυμό πορτοκάλι, το πουγγί με το κουκούτσι και το μπουκετ γαρνί. Αλατοπιπέρωσε και άφησε 20′ με 25 λεπτά να σιγοβράσει
  • Αφού μαλακώσει το κρέας πρόσθεσε τα κυδώνια και άφησε το φαγητό σου να καραμελώσει για 10-15 ακόμη λεπρά
  • Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε τα δαμάσκηνα

Tip


Read More

And More