Χοιρινό σνίτσελ πανέ με σάλτσα γουασάμπι και τζίντζερ

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αγόρασε την κλασική πικάντικη ιαπωνική σάλτσα γουασάμπι. Όχι δεν είναι ανάγκη να φας σούσι. Η παρακάτω συνταγή θα γαργαλήσει τον ουρανίσκο σου με πικάντικη γεύση από την Ιαπωνία. Το πιάτο έχει μόλις 215 θερμίδες.

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού κόρα ψωμιού panko τριμμένη (ή φρυγανιά τριμμένη)
  • Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό
  • 4 χοιρινά φιλέτα (1 δαχτυλάκι λεπτά)
  • 1 κ.σ φυστικέλαιο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κ.σ σός σόγιας
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ πάστα γουασάμπι
  • 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα ρηχό πιάτο τριμμένο ψωμί και σε ένα άλλο το ασπράδι του αυγού ελαφρά χτυπημένο
  • Βύθισε το φιλέτο πρώτα στο ασπράδι και στη συνέχεια στο ψωμί
  • Ζέστανε το φυστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα παναρισμένα φιλέτα. Ψήσε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάλε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και ράντισε τα με λίγο αλάτι
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το τζίντζερ
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τον ζωμό, το κρασί, τη σόγια, τη ζάχαρη και το γουασάμπι
  • Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί
  • Πρόσθεσε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Σέρβιρε το παναρισμένο χοιρινό με τη σάλτσα και συνοδεία ρυζιού στον ατμό

Tip

Θα βρεις γουασάμπι, αλλά και panko σε όλα τα καλά super market

Read More

And More