Χωριάτικη πίτα με πουρέ και κιμά

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ανάμεσα στο βελούδινο πουρέ και τον γευστικό κιμά κρύβεται ένα λαχταριστό κομμάτι από το αγαπημένο σου La Vache Qui Rit®Light! Υπέροχος συνδυασμός με γαλλική φινέτσα…

299 Θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 6 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
  • 600γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. τοματοχυμό
  • 125 γρ. πουρέ πατάτας σε σκόνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι γάλα 2%
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 50γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό και το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Πρόσθεσε τη σκόνη τον πουρε και αλάτι. Ανακάτεψε καλά και κατέβασε από τη φωτιά
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με μια ιδέα βούτυρο να γυαλίσει. Πρόσθεσε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα σόταρε καλά να πάρει ωραίο καστανό χρώμα
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό ντομάτας στον κιμά και συνέχισε το ανακάτεμα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τον κιμά σκεπασμένο να ψηθεί για 40 λεπτά
  • Χρησιμοποίησε στρογγυλούς δακτυλίους (σαν αυτούς που χρησιμοποιούμε για να στήσουμε ένα ριζότο) ή ατομικά φορμάκια για μάφιν. Θα χρειαστείς έξι φόρμάκια. Στρώσε μια γενναία στρώση από τον κιμά στον πάτο. Από πάνω βάλε ένα κομμάτι La Vache Qui Rit® Light και σκέπασε με διπλάσια ποσότητα πουρέ. Τέλος, πασπάλισε με τη φρυγανιά και ράντισε με 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • Βάλε τα φορμάκια στο φούρνο στους 220oC για περίπου 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Αν έχεις χρησιμοποιήσεις δακτυλίους δοκίμασε προσεκτικά να ξεφορμάρεις κάθε κομμάτι. Σέρβιρε ζεστά

Tip


Read More

And More