Χριστουγεννιάτικες δίπλες με μέλι

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Χριστουγεννιάτικες δίπλες με μέλι και καρύδια. Christmas yummy!

Συστατικά

  • 10 αυγά
  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 kg νερό
  • 1 kg ζάχαρη
  • 1 kg μέλι
  • 2 κουτ. της σούπας λάδι
  • 250 gr. καρύδια
  • 1 κουτ. της σούπας κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας τα αυγά και τα χτυπάς, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λεμόνι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτεις το αλεύρι, και αρχίζεις να ανακατεύεις πολύ καλά, σα να ζυμώνεις.
  • Καλύπτεις το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και το αφήνεις να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  • Αφού περάσει η μία ώρα, αρχίζεις να πλάθεις τη ζύμη στο σχήμα της δίπλας. Αν χρειάζεσαι βοήθεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλάστη. Το πάχος του φύλλου σου να μην ξεπερνά τα 3 εκατοστά.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα βάζεις λάδι να βράζει.
  • Αφού έχεις δημιουργήσει τις δίπλες, αρχίζεις να τις τοποθετείς σιγά – σιγά στην κατσαρόλα.
  • Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τις γυρνάς αρκετές φορές, προκειμένου να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Μόλις πάρουν το χρυσαφένιο τους χρώμα, τις αφαιρείς από την κατσαρόλα και τις τοποθετείς σε μία σχάρα με χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, προσθέτεις τη ζάχαρη για περίπου δύο λεπτά. Απομακρύνεις από το μάτι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτεις το μέλι και το λάδι. Ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Βουτάς την κάθε δίπλα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τις αφήνεις ξανά να “στραγγίξουν”.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More