Eggnog Christmas Cocktail

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι πολύ κλασική επιλογή για το εξωτερικό. Ένα ξεχωριστό cocktail που θα σερβίρεις την παραμονή των Χριστουγέννων στους καλεσμένους σου και θα εντυπωσιάσεις.

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 2 κρόκους αυγού ακόμη
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη plus 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι μπέρμπον

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχατη και το αλάτι σε ένα μεγάλο δοχείο και χτύπησε να ανακατευτούν καλά
  • Συνέχισε με το χτύπημα και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα να αναμειχθεί τελείως
  • Στη συνέχεια βάλε το μείγμα στο μάτι να ζεσταθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Ανακάτευε συνεχώς για περίπου μισή ώρα μέχρι να αρχίσει να στέκεται στο κουτάλι
  • Κατέβασε από τη φωτιά και γύρισε σε ένα μεγάλο μπολ, φροντίζοντας να αφαιρέσεις όποιο κομμάτι μπορεί να έμεινε
  • Πρόσθεσε το μπέρμπον, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Σκέπασε και άφησε να κρυώσει. Βάλε στη συνέχεια στο ψυγείο να κρυώσει καλά
  • Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Πρόσθεσέ τη στο παγωμένο μείγμα και σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας

Tip


Read More

And More