Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο

2,5 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανο ίσον Χριστούγεννα!

Συστατικά

  • 700 γρ. βοδινό κιμά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 400 γρ. ρύζι
  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 200 ml ζωμό κότας
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Θυμάρι φρέσκο
  • 1 μέτρια γαλοπούλα (2 κιλά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήσε τα με το κρασί.
  • Πρόσθεσε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά.
  • Ρίξε και το ζωμό και άφησε λίγο βράσουν μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά.
  • Γέμισε τη γαλοπούλα που έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά.
  • Ράψε την και βάλε την σε ταψί.
  • Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.

Tip

Ράψε τη γαλοπούλα σου με ειδική κλωστή μαγειρικής ή με απλή που θα έχεις περάσει διπλή!

Read More

And More