Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι μια ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Ειδικά αν λατρεύεις την γεύση από τα παντζάρια που ξεκινούν σιγά, σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά. Ο Ηλίας Μαμαλάκης δανείζεται από το κόκκινο του γλυκού παντζαριού για να δώσει χρώμα στο ρεβεγιόν σου

Συστατικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ ζάχαρη σκούρα
  • 4 κ. σ ξίδι
  • Αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα πράσινα φύλλα με από τα παντάζεια, πλύνε τους βολβούς και βράσε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου
  • Άφησε τα να κρυώσουν, ξεφλούδισέ τα και κόψε σε ροδέλες
  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλι κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Άφού ζεσταθούν καλά πρόσθεσε τις ροδέλες παντζάρια
  • Σόταρε ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πασπάλισε με τη μαύρη ζάχαρη. Συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη
  • Σβήσε με το ξίδι και ανακάτεψε ζωηρά

Tip


Read More

And More