Κρουασανάκια με κρεμώδη γέμιση σπανάκι και μπέικον

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ημίγλυκα ρολάκια γεμιστά με τυρί κρέμα, σπανάκι, αγκινάρα και μπέικον

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν
  • 3/4 φλ. τυρί κρέμα
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας
  • 4 φέτες μπέικον ψημένο
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 18 βαθμούς, βγάλε τις αγκινάρες από το βαζάκι και σούρωσέ τες καλά.
  • Άνοιξε την συσκευασία για κρουασάν και χώρισέ την σε τέσσερα ορθογώνια.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το μαλακωμένο τυρί κρέμα με το σχοινόπρασο και τις αγκινάρες.
  • Άλειψε σε κάθε ορθογώνιο τρεις κουταλιές από το μείγμα τυριού και μοίρασε από πάνω τις ψιλοκομμένες αγκινάρες.
  • Πασπάλισε με το ψημένο μπέικον αφού το ψιλοκόψεις και από πάνω μοίρασε την παρμεζάνα και το σπανάκι.
  • Τύλιξε κάθε ορθογώνιο σε ένα μακρύ ρολό και κόλλησε μεταξύ τους τις δύο άκρες, για να μην βγαίνει η γέμιση.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθε ρολό σε περίπου πέντε φέτες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την σκόνη σκόρδου και με πινέλο άλειψε τα ρολάκια.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Read More

And More