Μελομακάρονα διαίτης

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αυτά τα μελομακάρονα είναι με άκρως υγιεινά υλικά αλλά να θυμάσαι πάντα ότι η ποσότητα παχαίνει! Επίσης μπορείς πάντα να μην τα μελώσεις για να λιγοστέψεις τις θερμίδες!

Συστατικά

  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 (περίπου) φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ.γλ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. χυμός από πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι καρυδόψιχα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανάμιξε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Ρίξε την κανέλα, το ξύσμα και το γαρύφαλλο.
  • Διάλυσε τη σόδα στον χυμό και ρίξε το στο μείγμα Ανακάτεψε καλά με μίξερ χειρός
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν σταδιακά και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάσε σε μελομακάρονα και άπλωσέ τα σε λαμαρίνα.
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να ροδίσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το νερό, το μέλι, τη φλούδα, τη ζάχαρη και τα ξυλαράκια κανέλας.
  • Σιγόβρασε να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μέλι και αφαίρεσε τα ξυλαράκια και τη φλούδα.
  • Βγάλε τα μελομακάρονα και βούτηξέ τα στο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα.
  • Βάλε τα σε πιατέλα.
  • Πασπαλισε με καρυδόψιχα.

Tip

Τα μελομακάρονά σου καλό είναι να μην είναι καυτά όταν τα βάλεις στο σιρόπι.

Read More

And More