Ντομάτα-μοτσαρέλα muffins

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αφράτα ατομικά muffin με άρωμα βασιλικό και τριμμένη μοτσαρέλα! Ιδανικό σνακ για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 120γρ. μαργαρίνη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κιλό τοματάκια τσέρι κομμένα σε φετούλες
  • 1/2 φλιτζάνι συμπυκωμένο χυμό
  • Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τη μαργαρίνη με το αλάτι και τα ασπράδια αυγού να αφρατέψουν
  • Πρόσθεσε το γάλα και συνέχισε το χτύπημα. Τέλος βάλε σιγά, σιγά το αλεύρι να πάρεις έναν ομοιόμορφο χυλό
  • Ρίξε μέσα στη ζύμη σου τον βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες και μοίρασε σε φορμάκια αφού τα στρώσεις με καραμελόχαρτα
  • Ψήσε στο φούρνο για 20-25′ λεπτά στους 180oC να φουσκώσουν
  • Βγάλε από το φούρνο και όσο είναι ζεστά, ρίξε από μια κουταλιά τοματοχυμό, πασπάλισε με τη μοτσαρέλα και μοίρασε τα τοματάκια. Ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και ξαναβάλε στο φούρνο να λιώσει το τυρί
  • Ξεφόρμαρε και σέρβιρε με μερικά φυλλαράκια βασιλικού

Tip


Read More

And More