Παραδοσιακή βασιλόπιτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Αργυρώ σου δίνει τη συνταγή για μια παραδοσιακή, πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κεικ, απλή, εύκολη και γιορτινή!

Συστατικά

  • 250 γραμμ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
  • Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.

Tip

Βάλε τη βασιλόπιτά σου σε πιατέλα και δέσε γύρω της μια καθαρή, κόκκινη κορδέλα για έξτρα, γιορτινό ντεκόρ!

Read More

And More