Ρολό από αρνίσιο λαιμό

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ρολό από φιλέτο αρνίσιου λαιμού με υπέροχη γέμιση από φασόλια κανελίνι. Μια εναλλακτική πρόταση για να κάνεις Χριστούγεννα…

Συστατικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. φασόλια κανελίνι σε κονσέρβα, στραγγισμένα
  • 50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. σγουρό σκούρο κάλε
  • 1.2 κιλά αρνίσιο λαιμό καθαρισμένο και χτυπημένο να ανοίξει σε σχήμα 15x30cm και περίπου 2 εκατοστά παχύ. Η ποσότητα θα βγάλει περισσότερα του ενός κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC
  • Zέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και αρωμάτισε με το σκόρδο και το δενδρολίβανο για 2-3 λεπτά
  • Αφού πάρει χρώμα το σκορδάκι πρόσθεσε τα φασόλια και συνέχισε το σοτάρισμα για 10-12 λεπτά
  • Πρόσθεσε τα φουντούκια και αλατοπιπέρωσε. Λιώσε το μείγμα ελαφρά με ένα πιρούνι και βγάλε σε ένα πιάτο να κρυώσει
  • Βράσε το κάλε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά, στράγγιξε και άφησε να κρυώσει αρκετά να μπορείς να το πιάσεις. Πίεσε τα φύλλα να φύγουν τα επιπλέον υγρά
  • Βάλε κάθε φιλέτο από το αρνίσιο κρέας σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και αλατοπιπέρωσε
  • Άπλωσε τα φύλα του κάλε σε κάθε ένα από τα φιλέτα και μοίρασε την γέμιση με τα φασόλια σε κάθε ένα από αυτά
  • Βρέξε τα χέρια σου ελαφρά και πίεσε τη γέμιση να δημιουργήσει ένα στρώμα
  • Ξεκίνα από τη στενή πλευρά του φιλέτου και τύλιξε το κρέας χρησιμοποιώντας και τη λαδόκολλα για οδηγό. Τύλιξε σφιχτά να πάρεις ένα ρολό
  • Αφαίρεσε τη λαδόκολλα και δέσε το ρολό με σπάγγο σε 3-4 σημεία
  • Βάλε τα ρολάκια σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ψηλά να πάρει χρώμα και να ψηθεί. Βγάλε από το φούρνο και τύλιξε με αλουμινόχαρτο
  • Άφησε τα ρολάκια στην άκρη για δέκα λεπτά και σέρβιρε κόβοντας το ρολό σε φετούλες

Tip


Read More

And More