Rudolph Cupcakes

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Στόλισε νόστιμα cupcake σε σχήμα τάρανδου… Τα παιδιά θα ξετρελαθούν από την εμφάνισή και όλοι θα μαγευτούν από την υπέροχη γεύση!

Συστατικά

  • 200γρ βούτυρο σε κύβους
  • 200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 1 βανίλια
  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100ml ζεστό νερό
  • Για το γαρνίρισμα: 200γρ σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος (όχι παγωμένη)
  • 50γρ ζάχαρη άχνη
  • 12 κόκκινα Smarties
  • 12 μπισκότα βανίλιας
  • 24 σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • Μίνι πρέτζελς κομμένα προσεκτικά στη μέση
  • Θήκες για 12 cupcakes

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160C (ή 140C με αέρα). Σε ένα ταψί για cupcakes βάλε από μια θήκη σε κάθε υποδοχή του ταψιού.
  • Βάλε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε μια κατσαρόλα να λιώνουν σιγά σιγά.
  • Ανακάτευε περιοδικά για να μην κολλήσουν. Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει το περιεχόμενό της.
  • Ρίξε στο μείγμα της σοκολάτας τα χτυπημένα αβγά και τη βανίλια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, Ρίξε ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Βάλε σε κάθε θήκη του ταψιού λίγο από το μείγμα ώστε να γεμίσεις τα 2/3 του.
  • Ψήσε βάζοντας χαμηλά τη σχάρα για 20 με 22 λεπτά. Βγάλτα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Για το γαρνίρισμα: Λιώσε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Μόλις λιώσει σβήσε τη φωτιά, ρίξε μέσα την κρέμα γάλακτος και την άχνη και ανακάτεψε καλά.
  • Άφησε λίγο να κρυώσει ώστε να μπορεί να απλώνεται χωρίς να τρέχει και άλειψε ένα ένα τα cupcakes.
  • Για να τα διακοσμήσεις: Βάλε για μάτια από μία σταγόνα λευκής σοκολάτας, ένα μπισκότο βανίλιας για μουσούδα και ένα κόκκινο Smarties για μύτη στο κέντρο του cupcake όσο ακόμα το γλάσο που άλειψες τα cupcakes είναι ζεστό.
  • Σχημάτισε μαύρες κουκίδες για μάτια με μια οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε σοκολάτα.
  • Βάλε κάθετα δύο μισά πρέτζελ για κέρατα

Tip


Read More

And More