Σαλάτα ρυζιού με σπανάκι και μέλι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χορταστική και ιδιαίτερη! Τι λες να τη βάλεις στο πλάνο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι άγριο ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κομμένο κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού ή λάιμ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 4 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 από ένα μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Λίγη λιωμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι baby σε φύλλα
  • 1 μέτριο αβοκάντο ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό να βράσει μαζί με μισό κουταλάκι αλάτι. Ρίξε τα δύο είδη ρύζι. Αφού πάρει μια βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Βγάλτο από τη φωτιά και άφησέ το 5 λεπτά να σταθεί σκεπασμένο.
  • Βάλε την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπολ γεμισμένο μέχρι τη μέση με παγωμένο νερό. Άφησε την κατσαρόλα να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού το ρύζι. (Αν θέλεις να αποφύγεις τη διαδικασία ετοίμασε το ρύζι από την προηγούμενη μέρα και βάλτο στο ψυγείο).
  • Φτιάξε το dressing: σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο, το ξύσμα, το χυμό, το μέλι, το λάδι, την πιπεριά και το υπόλοιπο αλάτι. Από το dressing αφαίρεσε 2 κ.σούπας και άφησέ τες στην άκρη.
  • Στο υπόλοιπο, ρίξε το κρεμμύδι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το πορτοκάλι και ανακάτεψε απαλά για να μη βγάλουν όλο τους το ζουμί.
  • Για να σερβίρεις, χώρισε το σπανάκι σε όσες μερίδες θέλεις και από πάνω ρίξε λίγο από το μίγμα με το ρύζι, λίγο αβοκάντο και λίγο από το dressing που άφησες στην άκρη.

Tip


Read More

And More