Συνταγή για Gluhwein, το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτό το ζεστό κρασί μας έρχεται από την Γερμανία και δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στις εορταστικές ημέρες.

Συστατικά

  • 8 κλωναράκια κανέλα
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 3/4 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 12 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά (σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει) σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 40 λεπτά.
  • Αφού στραγγίξεις το ρόφημα (για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι), σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις!

Read More

And More