Συνταγή για κέικ Gingerbread

1 ώρα και 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Βρισκόμαστε ακριβώς έναν μήνα πριν από τα Χριστούγεννα και αυτός ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει: ας ξεκινήσουμε τις εορταστικές συνταγές. Ποδαρικό μας κάνει το Gingerbread κέικ. Μαλακό, αφράτο και πεντανόστιμο!

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1 φλιτζάνι μελάσα
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
  • 1/2 κουτ. του γλυκού σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία οριζόντια φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις ενωθούν τα υλικά σου, προσθέτεις το αβγό και τη μελάσα. Ανακατεύεις μέχρι να δέσει το μείγμα σου.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και τις σκελίδες σκόρδου.
  • Ενώνεις τα δύο σου μείγματα, ρίχνοντας σταδιακά ένα φλιτζάνι ζεστού νερού. Ανακατεύεις γρήγορα και προσεκτικά.
  • Μόλις το μείγμα σου ενοποιηθεί το μεταφέρεις στη φόρμα κέικ και από εκεί στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
  • Το αφήνεις να έρθεις σε θερμοκρασία δωματίου και το απολαμβάνεις.

Read More

And More